String Omvormers vs. Micro-omvormers

String Omvormers vs. Micro-omvormers

String Omvormers vs. Micro-omvormers. Wanneer je overweegt om zonne-energie voor je woning of bedrijf te installeren, kom je al snel in aanraking met een essentieel onderdeel van het systeem: de omvormer. Deze component zet de gelijkstroom (DC) om die door zonnepanelen wordt geproduceerd naar wisselstroom (AC) die je in huis kunt gebruiken. Maar wist je dat er verschillende soorten omvormers zijn? In deze blogpost verkennen we de twee populairste types: string omvormers en micro-omvormers.

String Omvormers

Wat zijn ze?
String omvormers zijn de traditionele omvormers die worden gebruikt in zonne-energiesystemen. Ze zijn verbonden met een reeks (of “string”) van zonnepanelen, waarbij de gelijkstroom van alle panelen in de string naar de omvormer wordt geleid.

Voordelen van String Omvormers:

  1. Kosteneffectief: Meestal goedkoper dan micro-omvormers, vooral voor grotere installaties.
  2. Bewezen betrouwbaarheid: Ze hebben een lange geschiedenis van betrouwbaarheid en duurzaamheid.
  3. Eenvoudige installatie: Minder componenten betekent vaak een snellere installatie.
  4. Centraal beheer: Gemakkelijk te onderhouden omdat alle elektronica op één centrale plek is geplaatst.

Micro-omvormers

Wat zijn ze?
Micro-omvormers zijn, zoals de naam al doet vermoeden, kleinere omvormers die achter elk zonnepaneel worden geplaatst. Elk paneel heeft zijn eigen omvormer, waardoor het onafhankelijk van de andere panelen kan opereren.

Voordelen van Micro-omvormers:

  1. Flexibiliteit: Ideaal voor daken met schaduwproblemen of verschillende oriëntaties, omdat elk paneel onafhankelijk presteert.
  2. Maximaliseer opbrengst: Ze passen zich aan de productie van elk individueel paneel aan, wat kan leiden tot een hogere totale opbrengst.
  3. Veiligheid: Minder hoge DC spanningen, wat veiliger is tijdens installatie en onderhoud.
  4. Real-time monitoring: Mogelijkheid om de prestaties van elk afzonderlijk paneel te monitoren.

Conclusie tussen de String Omvormers vs. Micro-omvormers

Of je nu kiest voor een string omvormer of een micro-omvormer hangt af van je specifieke behoeften, het ontwerp van je dak en je budget. Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen, dus het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een beslissing neemt. Onze webshop biedt beide opties, zodat je de perfecte oplossing voor jouw situatie kunt vinden.

Winkelwagen
Scroll naar boven