Waarom kiezen voor Enphase?

Waarom kiezen voor Enphase? Wanneer het gaat om zonne-energiesystemen, is het Enphase systeem een naam die vaak naar voren komt. Maar waarom is dit systeem zo populair en wat onderscheidt het van de rest? In dit artikel zullen we de voordelen van een Enphase systeem onder de loep nemen en waarom het wellicht de juiste keuze is voor jou.

Waarom kiezen voor Enphase?

Enphase Energy is een bedrijf dat bekend staat om zijn micro-omvormers. In tegenstelling tot traditionele zonne-energiesystemen, waarbij één grote omvormer wordt gebruikt voor alle zonnepanelen, gebruikt het Enphase systeem voor elk zonnepaneel een aparte micro-omvormer. Dit brengt tal van voordelen met zich mee.

De voordelen van het Enphase systeem

 1. Hogere energieopbrengst: Omdat elk zonnepaneel zijn eigen omvormer heeft, kan het optimaal presteren zonder beïnvloed te worden door de prestaties van andere panelen.
 2. Flexibiliteit: Als je in de toekomst meer panelen wilt toevoegen, is dit eenvoudig te doen zonder dat je een nieuwe omvormer hoeft aan te schaffen.
 3. Veiligheid: Traditionele systemen werken op hogere voltages, wat een risico kan vormen. Enphase systemen werken op een lager voltage, wat veiliger is.
 4. Monitoring: Het Enphase systeem biedt gedetailleerde monitoring op paneelniveau, waardoor je altijd op de hoogte bent van de prestaties van elk zonnepaneel.
enphase-micro-omvormer

Enphase micro-omvormers

Waarom kiezen voor Enphase micro-omvormers

 

Waarom kiezen voor Enphase micro-omvormers?

Wanneer het aankomt op zonne-energie zijn er talloze componenten en merken waaruit je kunt kiezen. Een van de cruciale componenten van elk zonne-energiesysteem is de omvormer. De omvormer zet gelijkstroom (DC) om in wisselstroom (AC), waardoor het elektriciteitsnet en huishoudelijke apparaten de energie kunnen gebruiken. Enphase, een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energietechnologie, heeft een innovatieve oplossing op de markt gebracht: de micro-omvormer. Maar waarom zou je kiezen voor Enphase micro-omvormers voor je zonne-energiesysteem? 

Voordelen van micro-omvormers

 1. Optimalisatie op paneelniveau: In tegenstelling tot traditionele stringomvormers, die meerdere panelen samen verbinden, is elke Enphase micro-omvormer verbonden met één enkel zonnepaneel. Dit betekent dat als één paneel in de schaduw ligt of niet optimaal presteert, dit geen invloed heeft op de prestaties van de andere panelen. Het resultaat? Een efficiënter en betrouwbaarder systeem.

 2. Veiligheid eerst: Omdat micro-omvormers gelijkstroom direct bij het paneel omzetten in wisselstroom, wordt het risico van hoge DC-spanningen door uw systeem verminderd. Dit maakt het systeem veiliger voor zowel installateurs als huiseigenaren.

 3. Flexibiliteit in ontwerp: Micro-omvormers bieden een grotere flexibiliteit bij het ontwerpen van zonne-energiesystemen. Of je nu te maken hebt met daken met verschillende oriëntaties, schaduwproblemen of plannen hebt om in de toekomst uit te breiden, met Enphase micro-omvormers kun je het systeem gemakkelijk aanpassen aan je behoeften.

 4. Geavanceerde monitoring: Enphase biedt een geavanceerd monitoringplatform waarmee huiseigenaren en installateurs de prestaties van elk afzonderlijk paneel in real-time kunnen volgen. Dit maakt het gemakkelijker om problemen te identificeren en op te lossen, en zorgt ervoor dat je systeem altijd op piekprestaties draait.

 5. Lange levensduur en betrouwbaarheid: Enphase micro-omvormers staan bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ze zijn grondig getest onder extreme omstandigheden en hebben een bewezen track record van langdurige prestaties.

 6. Kostenefficiëntie op lange termijn: Hoewel de initiële kosten van micro-omvormers hoger kunnen zijn dan die van traditionele stringomvormers, kunnen ze op lange termijn kostenefficiënter zijn vanwege hun hogere efficiëntie, lagere onderhoudskosten en langere levensduur.

Kortom, Enphase micro-omvormers bieden een geavanceerde, veilige en flexibele oplossing voor iedereen die het meeste uit zijn zonne-energiesysteem wil halen. Of je nu een huiseigenaar bent die op zoek is naar de beste technologie voor je huis, of een installateur die de beste oplossingen voor je klanten wil bieden, Enphase micro-omvormers zijn een uitstekende keuze.

enphase-envoy

De Enphase Envoy

Kiezen voor een Envoy Standaard of een Envoy Metered. Wat is het verschil?

De Verschillen tussen Envoy Standaard en Envoy Metered

Bij het kiezen van het juiste product voor uw behoeften is het essentieel om te weten wat elk product te bieden heeft. In deze blog zullen we de belangrijkste verschillen tussen de Envoy Standaard en de Envoy Metered uiteenzetten.

 1. Functionaliteit:

  • Envoy Standaard: Dit is wellicht de basisversie van het product. Het biedt alle essentiële functies die u nodig heeft voor dagelijkse taken.
  • Envoy Metered: Zoals de naam al doet vermoeden, kan dit product gebruik meten of monitoren. Het is ideaal voor diegenen die gedetailleerde rapporten of analyses nodig hebben van hun gebruik.
 2. Prijs:

  • Envoy Standaard: Waarschijnlijk heeft dit product een vaste prijs, ongeacht hoeveel u het gebruikt.
  • Envoy Metered: De prijs van dit product kan variëren op basis van gebruik. Dit kan voordelig zijn voor gebruikers die het product slechts af en toe nodig hebben.
 3. Gebruikersvriendelijkheid:

  • Envoy Standaard: Eenvoudig in gebruik, ideaal voor beginners of voor degenen die gewoon een no-nonsense oplossing willen.
  • Envoy Metered: Kan meer geavanceerde functies hebben die enige tijd vergen om te leren.
Winkelwagen
Scroll naar boven